Meghívó Euroterv 2013. Konferenciára

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt és Kollégáit az általunk megrendezésre kerülő IV. EUROTERV konferenciára, mely második alkalom kerül nemzetközi szinten megrendezésre.

E rendezvény az Európai Uniós irányvonalak mentén, minden érintett érdekcsoport képviseletével törekszik a hazai 800.000 ritka betegségben szenvedő jobb ellátásának elősegítésére.

A konferencia helye: Hotel Griff 1113 Budapest Bartók Béla u. 152.
A konferencia ideje: 2013.10.25. 9:00-18:00

Az Európai Unió az EUROPLAN programjának keretében, az Eurordis (European Organization for Rare Diseases) koordinálásával 2010-től kezdődően Konferenciákat szervez az egyes tagországok körében. A konferenciák célja módszertani segítség nyújtás a ritka betegségek átfogó nemzeti stratégiáinak kidolgozásához a programban résztvevő egyes tagországok számára.

A konferenciákon az orvosi egyetemek küldöttei, az érintett szakmák (egészségügy, szociális és oktatásügy) prominens képviselői, a gyógyszeripar és a betegszervezetek delegáltjaival együtt keresik a megoldást a ritka betegségek területén felmerülő nehézségekre, az ellátásban erősen hátrányban lévő ritka betegségben szenvedők életminőségének javítása érdekében.

Magyarország számára különösen fontos a konferencia megrendezése, mert a ritka betegségek nemzeti stratégiájának vállalt határideje 2013. év végén jár le.
Az elmúlt évek összehangolt tevékenységének, az EMMI, egészségügyi és szociális államtitkárságai és az OEFI Ritka Betegségek Központja koordinációs munkájának köszönhetően előterjesztésre került a ritka betegségek ellátásának stratégiája terve a döntéshozók felé.

A hazai konferencián az Európai Bizottság (EC) részéről a finanszírozást végző EAHC (Executive Agency for Health and Consumers); az EUCERD Joint Action-t (EJA) vezető Newcastle-i Egyetem; az EURORDIS; és az EJA negyedik munkacsomagját vezető olasz ISS (Istituto Superiore di Sanità) képviselői is részt vesznek.
A konferencia programjának keretében áttekintésre kerül a ritka betegségek ellátásának aktuális helyzete, az elmúlt évek során megvalósult eredmények, a célok megvalósítását akadályozó speciális nehézségek és problémák.

Kérjük észrevételeivel, szakértelmével, tapasztalatával segítse Ön is a rendezvény és egyben a Nemzeti Tervünk sikeres és hatékony megvalósítását annak érdekében, hogy a rászoruló ritka betegek mindennapi életminősége és lehetőségei javuljanak, esélyegyenlőségük biztosított legyen.

A tervezett programot a konferencia honlapján tekintheti meg.
Kérjük, hogy a gördülékeny szervezés érdekében ezen az oldalon tegye meg előzetes regisztrációját 2013.10.23-ig.

Tisztelettel:

Süliné Vargha Helga - RIROSZ alelnök, főszervező

Pogány Gábor - RIROSZ elnök

További információkat a program hazai és nemzetközi honlapján:
http://europlan.rirosz.hu/,
www.europlanproject.eu
http://www.eurordis.org/sites/default/files/europlan-ntional-conferences....

Kérdés, probléma esetén kolléganőnk szívesen áll a rendelkezésükre:

Boncz Beáta
Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége
Iroda: 1091 Budapest Üllői út 119. III. em. 49.
Telefon: 06 1 788 3881, 06 20 926 6663
E-mail: bonczbea@rirosz.hu
Web: www.rirosz.hu

Amennyiben a jövőben nem szeretne meghívót kapni eseményeinkre, kérjük jelezze az info@rirosz.hu e-mail címen. Köszönjük!