Barion Pixel

Ahhoz, hogy a szociális és egyéb területen is a legjobb információval szolgálhassunk, együttműködési szerződéseket kötünk a terület legjobb szakmai szervezeteivel, egymás kiegészítésére. Ez esetben Ők foglalkoznak inkább a szociálisügyi és egyéb, mi pedig inkább az egészségügyi kérdésekkel. Kölcsönösen egymáshoz irányítjuk az adott területen segítségre szorulókat.

KézenFogva Alapítvány

logo kezenfogva alapitvany

Szervezetünk szoros együttműködésben dolgozik a KézenFogva Alapítvánnyal. Új szolgáltatásuk az Információs Pontok Hálózata, melynek tesztelésében a RIROSZ és tagszervezetei is részt vettek.

Az Információs Pontok Hálózata egy online adatbázison alapuló, információgyűjtő és –átadó, valamint hálózatfejlesztő rendszer fogyatékos gyermeket nevelő, felnőttet gondozó, családok számára.

Az adatbázis információkat tartalmaz számos ellátási formára vonatkozóan az élet minden szakaszában, kezdve a korai fejlesztéstől, az iskolán át a jogi tanácsadásig és a munka világáig. Felöleli az oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézmények teljes körét.
Az adatbázis kezeléséhez személyes segítséget és egyénre szabott segítségnyújtást is kaphatnak az érintettek a partnerszervezetek által működtetett helyi információs irodákban egy ún. mentortól, aki maga is fogyatékos gyermeket nevelő szülő.

Az adatbázis elérhetősége:
http://info.kezenfogva.hu/

Hálózatvezető:
KézenFogva Alapítvány
www.kezenfogva.hu

Hálózati tagok:

  • Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége
  • SzenyoRita Közhasznú Egyesület
  • Magyar Rett Szindróma Alapítvány
  • Autista Sérültekért Zalában Alapítvány
  • Halmozottan Sérültek és Szüleinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
  • Cri Du Chat Baráti Társaság
  • Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége
  • Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület

A hálózati tagok a helyi kapcsolataikat használva segítenek abban, hogy a térségükben élő fogyatékos gyermekeket nevelő családok és a szolgáltató szervezetek egymásra találjanak.

Egységes Fogyatékosügyi Információs Portál

efiportal logo
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) gondozásában olvasható az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál, melynek célja, hogy gyakorlati információkat nyújtson szülőknek, érintetteknek és szakembereknek egyaránt a fogyatékosságügy területén. Itt rengeteg információ, leírés található napra készen a nevelés-oktatás, az egészségügy, a munka világa, a szociális szolgáltatások, a pénzbeli, természetbeni ellátások, a közösségi élet, az egyenlő esélyű hozzáférhetőség, és a jogok területéről!

Integrált Jogvédelmi Szolgálat

odbk logo

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat honlapján is sok fontos információhoz juthatunk:

Mivel ez utóbbi külföldi gyógykezelések szabályozása nem egyszerű, ezért a Rirosz, az Eurordis-al karöltve publikálta az ezzel kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok könyvecskéjét: Ebben példákat és gyakorlati javaslatokat is találhatunk!

Az Active Citizenship Network-el pedig egy frissített kalauzt adtunk ki ebben a témában: Egészségügyi ellátás igénybe vétele egy másik uniós tagállamban.

Nemzeti Népegészségügyi Központ (egeszseg.hu)

nnk emblema logo
A Nemzeti Népegészségügyi Központ által gondozott egeszseg.hu oldala igyekszik mindent összefoglalni az egészségfejlesztésről, és a népegészségügyről.

Dr.Info lakossági egészségügyi információs portál

logo dr info
Az EMMI sok adatot tartalmazó Dr.Info oldala az egészségügy szereplőiről, a gyógyszerekről és segédeszközökről, laborvizsgálatokról és sok egyébről.

csalad.hu

csalad logo

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által fenntartott információs honlap. Ők működtetik az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot is.

Családi Tudakozó

Családi Tudakozó – Szociális tájékoztatás, tanácsadás szociális, családtámogatási, egészségügyi és oktatási ügyekben: http://csaladitudakozo.kormany.hu/ A Központi Ügyfélszolgálati Iroda telefonos elérhetőségei: ( Naponta 9-12 és 13-16 óra között; péntekenként 9-12 óráig
  • egészségügyi ügyekben :  ( 06-1 ) 795-4755
  • szociális és családtámogatási ügyekben:  ( 06-1 ) 795-3168

Budapest Főváros Kormányhivatala, Rehabilitációs Főosztálya