Barion Pixel

Mikulás a Magyar Rett Szindróma Alapítvánnyal

írta:
Szűcs Alexandra

 

“A Magyar Rett Szindróma Alapítvány idén decemberben is megrendezte a Mikulás-ünnepséget.

Az érintett családok közül tizenkilenc vett részt, és szép számmal érkeztek testvérek is. A 11-kor kezdődött rendezvényre eljöttek a Lauder Javne Iskola hatodikos diákjai, akik a rettes lányoknak névre szóló ajándékot készítettek, és rövid műsorral is készültek. Volt közös éneklés, bűvészmutatványok és buborékfújás. A Mikulás minden gyereknek egyenként adta át az ajándékot néhány kedves mondat kíséretében. A testvérek ajándékait az alapítvány vásárolta felajánlott adományokból.

Miután a Mikulás elbúcsúzott, megérkezett az Eszter-lánc zenekar Kárász Eszter vezetésével, akik immár másodszor, ismét fergeteges minikoncertet adtak a családoknak. Mivel a Rettes lányok nagyon szeretik a zenét, az élő zenét pedig különösen, a zenekarnak mindig nagy sikere van. Idén elég aktív kistestvérekből álló csapat jött össze, akik végigtáncolták az előadást. A program második fele laza eszegetős, beszélgetős találkozóvá alakult, ahol a szülők egymással is tudtak kicsit ismerkedni. Két új család is érkezett, akik sok kérdéssel fordultak a többiekhez. A beszélgetés során a kuratórium tagjai elmondták a 2018-as évre vonatkozó terveket, beszéltek a nyári tábor szervezéséről.

A program délután háromkor ér véget, ekkor indultak haza az utolsó családok a fáradt, de élményekkel teli, ajándékokat szorongató gyerekekkel. Nagyon szeretjük ezt a programot, mert egy kis vidámságot szerez a gyerekeknek, és kikapcsolódást, örömteli találkozást jelent a szülőknek.”

Nézze meg az Alapívány Mikulás ünnepségéről szóló kisfilmét: