Barion Pixel

“Mikulás kicsiknek és nagyoknak” – Magyar Williams Szindróma Társaság

írta:
Pataki Anita

 

“2017 december 9-én reggel fél 9-től érkeztek a résztvevők a Bárczi Gusztáv Iskolába, közel 100 fő gyűlt össze rendezvényünkre. Az ország számos részéről érkeztek családok, sőt még a határon túlról is. Idén azért is volt különleges a Mikulás rendezvényünk, mert a Fészekhagyó rendezvényszervező kis csapat nagyban segítette a szervezést, valamint aktívan részt vettek a lebonyolításban is; állomásos feladatokkal készültek kicsiknek, nagyoknak.

Ezen a rendezvényen a gyerekeknek és a hozzátartozóknak párhuzamosan szerveztünk programokat. Kicsik és a fiatalok részt vehettek “Mocorgó” vagy “Manótorna” elnevezésű reggeli ébresztőkön, ahol szakemberek tornáztatták  meg őket. Ez után következett a „Hangolódó” dráma foglalkozás, ebéd után pedig a Fészekhagyó fiatalok által szervezett „ Manóműhely”-ben készíthettek a gyermekek  hűtőmágnest, díszíthettek spatula fenyőfát, segíthettek kiteregetni a Télapó ruháját, vagy fotózkodhattak a Mikuláshoz kötődő kellékekkel, készíthettek  jócselekedet anygyalkát, valamint játékos Mikulás és Fészekhagyós Kvízt tölthették ki.

A Mikulásvárás a Romano Glasso együttes fiatal tagjaival közösen történt. Fészekhagyó fiatalokból álló Télapó és segítői egyesével ajándékozták meg a programon résztvevő sorstársaikat .

A gyermekprogramokkal párhuzamosan a szülőknek meghívott szakemberek tartottak előadásokat. „Stresszmentes hétköznapok” címmel  tartott előadást Eckhart Erzsébet,„Hétköznapok egy nem mindennapi gyermekkel” címmel Radványi Katalin beszélgetett, valamint a felnőtt fiatalok szüleinek Gruíz Katalin „Jövőképünk” címmel osztotta meg gondolatait.

Köszönjük szépen a szervezésben történt rengeteg segítséget! Külön köszönjük a Józsefvárosi Önkormányzatnak, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.-nek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának a program létrejöttét!

Nagyon jól sikerült nap volt, méltóképpen zárta a 2017-es évünket!”